Cześć! W takim wypadku najlepiej zacząć spokojnie. Przede wszystkim małymi krokami. Zacznij przede wszystkim od zmniejszenia cardio, ponieważ ta ilość aktywności może napędzać Twój głód. Zacząłbym od zmniejszania tej aktywności o 1-2km jednorazowo. Wyglądałoby to tak, że w pierwszym tygodniu zrobiłabyś 2 biegi na 17km i jeden na 15km, w drugim [...]
[...] odjąć ok. 300 kcal, a otrzymany wynik podzielić na makroskładniki: 2g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Następnie dzielimy to na ilość makroskładników na posiłki. Te z kolei komponujemy z zalecanych źródeł makroskładników: 1. Białka: [...]
[...] które mają nietolerancję laktozy, a szukają ekonomicznego rozwiązania. 2. Spróbować możesz jakiegoś izolatu białka serwatkowego - czyli najlepszego możliwego rodzaju białka, ilość cukru w tego typu odżywkach jest minimalna , często jest to np. <2g na 100g produktu, czyli na jednorazową porcję lekko ponad 0,5 g, takie ilości nie powinny szkodzić [...]
Sposobów na przyrządzenie omleta jest naprawdę niezliczona ilość. Najlepiej wypróbować kilka porpozycji, po to, by przekonać się, która odpowiada nam najbardziej. Bazę do przygotowania omleta stanowią jajka oraz płatki lub mąka. Jedną z najbardziej podstawowych opcji jest wymieszanie płatków owsianych z całymi jajkami. Do środka możemy dorzucić [...]
zgodnie z moimi obliczeniami TERORETYCZNMI - powinineses zjadac ok. 2800 jesli masz na celu budowanie masy miesniowej. Z Twoich obliczen wynika ze bedziesz zjadal ok.3500kcal - uwazam ze jest to troche za duzo i zgodze sie z przedmowca w sprawie obciecia tluszczu Tluszcze to bardzo wazny skladnik naszej diety - ich ilosc powinna sie zawierac w [...]
[...] trybu dobowego, ale również spowodowaną nadużywaniem stymulantów czy zbyt intensywnymi treningami i restrykcyjną dietą. Dobra jakościowo regeneracja to nie tylko odpowiednia ilość oraz jakość snu, zazwyczaj oscylująca w granicach 8h. Na regenerację naszego organizmu ma również wpływ nasza dieta, wypoczynek zarówno aktywny, jak i pasywny, jak [...]
Z zalewaniem wodą organizmu to bardzo prawdopodobne, obniż ilość soli do minimum i produktów z solą. Co do twojej diety ryż brązowy jest lepszy z tego powodu że zawiera o wiele więcej minerałów i jego węglowodany są większej jakości. Pamiętaj aby również białka pochodziły w większości z mięsa i ryb. Białko roślinne nie zawiera wszystkich [...]
Skoro, załóżmy na to 300 gramów węglowodanów dziennie to dla Ciebie zbyt dużo, to nie widzę problemu w tym, aby zmniejszyć ich ogólną ilość i podbić ilość spożywanych tłuszczów. Operować należy ilością źródeł energii. 2 gramy białka na kilogram masy ciała, 1-1,5 grama tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Możesz nawet wejść [...]
[...] około 400 kcal do/z zapotrzebowania i dzielimy otrzymany wynik na makroskładniki: 2 g białka/kg masy ciała, 1 g tłuszczów i reszta węglowodanów. Następnie ustalamy ilość posiłków, która będzie nam pasowała i łączymy ze sobą źródła składników odżywczych w posiłki. Będą to źródła białka: [...]
dieta z podwyższona nieco ilościa bialka a zmniejszona węgl., zmniejszyc można także ilość tłuszczy jeżeli w poprzedniej diecie byłaby wysoka, ilość kalorii -a raczej stosunek przyjmowanych do potrzeb powinien być ujemny- zaczynasz powiedzmy o -200kca i obserwujesz efekty i samopoczucie/sygnały od organizmu/. \ale to juz musisz od podstaw ułożyc w [...]
[...] a w szczególności w kształtowaniu sylwetki. Istnieje pewna ważna zasada, która polega na odpowiednim zbilansowaniu posiłków. Spożywać należy wyliczoną pod nasz organizm ilość kcal w postaci zapotrzebowania kalorycznego, które zdecydowanie warto policzyć, oraz ilość składników odżywczych, w zalecanych wartościach. Warto więc układać posiłki [...]
[...] tłuszczu, węglowodanów Białko - źródła fachowe oraz doświadczenie wielu sportowców podają, że wartością optymalną jest ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała. Tłuszcz - ilość tłuszczu powinna stanowić ok. 35-40% dziennej podaży energii, z uwzględnieniem tłuszczów: wielonienasyconych (z udziałem omega 3 oraz omega 6 w proporcji 1:1 - 1:4), [...]
[...] w zalecanych wyżej źródłach makroskładników. Można więc komponować z ich różnego rodzaju posiłki. Jak kto lubi. Bez wątpienia jednak unikać należy margaryny. Ogromna ilość omega 6 z dodatkiem utwardzanych tłuszczów trans jest bardzo niekorzystnym połączeniem dla naszego organizmu. Smażyć warto na oleju kokosowym, maśle klarowanym, czy [...]
[...] zniechęcać. Jeśli więc ćwiczymy dla siebie, zdrowia, rekreacji warto i ten punkt uwzględnić - spełniający nasze oczekiwania, czyli dopasowany do wyznaczonego celu - ilość treningów w tygodniu – w przypadku wyboru treningu FBW 3-4 sesje tygodniowo będą optymalnym rozwiązaniem Czy trenując musimy mieć dietę? Tak naprawdę to każdy ją ma. [...]
[...] Jednakże przyjmuje się, że warto zjeść posiłek godzine przed snem, aby się ''ułozyło''. Na kolacje warto ograniczyć tłuszcze, a zainwestować w białko i wyśrodkowac ilość węglowodanów. Około 20-30 g białka powinno nasycić nasz orgaznim na tyle, aby nie budzić się w nocy po dodatkowe podjadanie. Oczywiście z kolacji całkowicie wyrzucamy [...]
[...] Problem z zaprezentowaną odżywką jest złożony. Przede wszystkim: 1. Skład. - zawiera ona słabej jakości białka: soja, ciecierzyca, ryż i groch, - składzie obecna jest spora ilość cukru, - dodatek oleju słonecznikowego. 2. Cena. - wręcz astronomiczna cena jak za produkt o tak słabym składzie. Zdecydowanie polecam unikać tego typu produkty, [...]
[...] ale niestety zapomniałeś o sporej ilości soli. Ten produkt ma jej ok 3-4g, czyli tak naprawdę jest to cała dzienna norma! Oczywiście nie ma w tym nic złego, aby taka ilość oscypka wpadała raz w tygodniu i fajnie że zwracasz uwagę na różnorodność, że są także w Twojej diecie sery o sporej ilości wapnia, jednak warto też włączyć także do [...]
Witam Batony białkowe to świetna alternatywa dla osób chcących urozmaicić swoją dietę bądź tych, którym brakuje w niej słodkości. Ponadto batony takie nie wymagają długiego przygotowania co jest dobrą opcją dla osób zapracowanych, żyjących w biegu. Produkty tego typu są bardzo wygodne w spożyciu i dostarczają duzą ilośc pełnowartościowego białka. [...]